De politie gaat vanaf woensdag foto’s publiceren van mannen die betrokken waren bij rellen in Doetinchem na twee wedstrijden van De Graafschap eerder dit jaar. De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Het gaat om de wedstrijd tegen Ajax van 8 mei en tegen Go Ahead Eagles op 22 mei.

Na het duel met Ajax werden politiemensen bekogeld met onder meer stoeptegels en vernielingen aangericht. Na het treffen met Go Ahead liepen supporters van De Graafschap het veld op. Ze schopten en sloegen spelers van Go Ahead.

De politie publiceert woensdag eerst 27 foto’s van relschoppers van wie het gezicht geblurd is. Ze krijgen nog één kans zich te melden. Van degenen die dat niet doen, wordt de foto een week later wel herkenbaar gepubliceerd.

Ajax-supporters

Tijdens de rellen van 8 mei zorgde met name een grote groep Ajax-supporters die met de trein richting Doetinchem was gekomen voor problemen. De politie arresteerde dertien verdachten afkomstig uit het hele land. Onder hen ook twee mannen uit de harde kern van Ajax.

ME en bereden politie voerden diverse charges uit. Drie politiemensen en twee politiepaarden liepen lichte verwondingen op. Een ruiter kwam ten val doordat er een tafel in de richting van paard en ruiter werd gegooid.

Bij het promotie-degradatieduel tussen tussen De Graafschap en Go Ahead was er niet alleen wangedrag op het veld. Buiten het stadion werden vijftien mannen aangehouden, voor onder meer openlijke geweldpleging, vuurwerk gooien en belediging.