De rechtbank in Breda heeft dinsdag 25 jaar cel opgelegd aan Juliandro A. (20) vanwege doodslag op de 68-jarige Tilburgse Thérèse Hiwat.

De man doodde de vrouw op 26 april vorig jaar, toen hij via het balkon bij zijn flatgenote inbrak. Hij stak haar met 41 messteken dood. De buit was een pinpas, wat sieraden en een tablet.

De man liep tegen de lamp door onder meer het bloed van Hiwat op zijn jas en door zijn DNA-sporen in de woning van de vrouw.

De eis was dertig jaar, maar vanwege de jonge leeftijd van A. matigde de rechtbank de straf. Wel noemde de rechtbank de man 'gewetenloos’.

De rechtbank zei dat A. ''geen enkel respect toonde voor andermans leven. Het moet een afschuwelijke doodsstrijd zijn geweest, zeker toen het besef kwam dat ze die zou verliezen.''

Stille tocht

Na de dood van de vrouw werd in Tilburg een stille tocht gehouden door enkele honderden mensen. De man werd daags na de moord al opgepakt, maar kwam enkele dagen later vrij. Er was toen niet voldoende bewijs.

Hij werd opnieuw opgepakt na een overval in december op de woning van een echtpaar van 75 en 78 jaar oud, ook in zijn eigen flatgebouw. Daar stak hij de man neer, bond het stel met tiewraps aan elkaar vast en sneed de telefoonlijn door. De rechtbank noemde dat een poging doodslag.

In de gevangenis zou hij tegen een infiltrant van de politie hebben gesproken over het doden van Hiwat.

De man heeft nooit meegewerkt aan onderzoeken van gedragsdeskundigen.