De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Chahid Yakhlaf (27) op 31 december 2015 in Kerkdriel. Yakhlaf was een bekende van de politie.

De crimineel uit Weesp werd tijdens oud en nieuw van korte afstand onder vuur genomen met een automatisch wapen terwijl hij met zijn auto (foto) het terrein van de camping waar hij verbleef verliet. De twee andere inzittenden van de auto, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten hierbij lichtgewond.

Yakhlaf zou een vertrouweling zijn geweest van Gwenette Martha. Hij was op 22 mei 2014 met Martha een shoarmazaak in Amstelveen uitgelopen toen Martha werd geliquideerd. Yakhlaf overleefde eerder een aanslag op zijn leven. 

Bewakingsbeelden

De aanhouding komt op de dag dat de politie beelden vertoont van de liquidatie in het programma Opsporing Verzocht. Op de bewakingsbeelden van de camping is te zien dat twee onbekende mannen al enige tijd vóór de liquidatie op het parkeerterrein bij de toegangspoort aanwezig zijn.

De mannen houden de toegang en slagboom langere tijd in de gaten. Wanneer rond 18.15 uur het slachtoffer aan komt rijden met zijn auto om het terrein te verlaten, worden de inzittenden door beide personen van korte afstand onder vuur genomen met een automatische wapens.

De auto met daarin het slachtoffer weet te ontkomen en rijdt richting Hoenzadriel. Daar wordt bij een woning aangebeld en de hulpdiensten ingeschakeld. Yakhlaf overlijdt korte tijd later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. 

Vluchtauto

De vluchtauto van de schutters is later brandend aangetroffen in Zaltbommel. Er worden ook beelden getoond van voor 31 december waarop ook twee onbekende personen te zien zijn. 

De uitzending van Opsporing Verzocht begint op dinsdagavond om 20.30 uur op NPO1. De politie hoopt dat kijkers de mannen op de beelden herkennen.