De Verkeersinformatiedienst (VID) spreekt dinsdagochtend van een zeer drukke spits door ongevallen en overlast door mist.

Een van de ongevallen betreft een vrachtwagen op de A15 richting Gorinchem. Die vrachtwagen botste maandagnacht op een groot waarschuwingsbord en vloog vervolgens in brand. Een van de inzittenden kwam daarbij om het leven.

Mist 

Daarnaast waarschuwen Nederlandse weerdiensten voor dichte mist. Op sommige plekken is het zicht niet meer dan 100 meter, waarschuwt Weeronline. Ook Weerplaza waarschuwt voor mogelijke mistbanken. Rond 8.30 uur stond er meer dan 300 kilometer file op de Nederlandse wegen, volgens de VID.

Bekijk beelden van de mist

Ook maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag kwam op sommige plaatsen dichte mist voor, waarbij het zicht niet meer dan 200 meter was. Volgens Weeronline wordt na dinsdagochtend voorlopig geen mist meer verwacht die het verkeer kan hinderen.

Schiphol

Door de mist kunnen vluchten vertrekkend vanaf Schiphol dinsdag dertig minuten of meer vertraagd zijn, meldt de luchthaven.

Video: Mist rondom Schiphol veroorzaakt vertragingen

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Vrijdag 24° 16° W 3
Zaterdag 24° 16° ZW 3
Zondag 23° 16° ZW 3
Maandag 26° 15° Z 3
Dinsdag 30° 17° ZO 2

Bekijk de actuele verkeersituatie