In Tilburg zijn een man en een vrouw toen zij een drukke straat overstaken door een auto geschept en overleden. De bestuurder is doorgereden. De politie heeft de auto, een zwarte Volkswagen Polo, teruggevonden.

Dat meldt de politie donderdagavond. Het gaat om een man van 62 en een vrouw van 59, allebei uit Rijen. Zij staken de straat over bij een bushalte.

De aanrijding vond plaats op de Bredaseweg, een vrij drukke weg in Tilburg. ''De twee slachtoffers zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden", aldus een woordvoerder. 

Het lichaam van een van twee slachtoffers belandde na de klap 20 meter verder op straat. Onderzoek van de politie moet uitwijzen hoe hard de bestuurder exact reed.

Haverhof

De auto, een zwarte Volkswagen Polo, reed vanuit het centrum naar de Ringbaan West. De wagen zelf is rond 22.30 uur teruggevonden aan de Haverhof, een straat in Tilburg. Het voertuig heeft door de aanrijding aanzienlijke schade aan de voor- en achterkant. 

De bestuurder is nog spoorloos. De politie roept deze persoon op om zich op het politiebureau te melden.

"We gaan zijn of haar identiteit toch wel achterhalen", aldus een woordvoerder. "Het is voor alle partijen het beste als deze persoon zich snel mogelijk meldt."