Het verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) om Bart van U., de moordenaar van Els Borst en zijn zus, opnieuw te laten onderzoeken, is donderdag tijdens een regiezitting in het hoger beroep afgewezen. 

Het OM wilde dat deskundigen van het Pieter Baan Centrum zouden kijken of Van U. toerekeningsvatbaar was voor de moord op zijn zus. Het Openbaar Ministerie stelde namelijk dat Van U. niet helemaal ontoerekeningsvatbaar was, terwijl eerdere onderzoeken dit wel zouden aantonen. 

Van U. werd eerder dit jaar veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor de moord op Els Borst en op zijn zus Loïs. Het OM ging tegen deze uitspraak in beroep, omdat ze van mening is dat Van U. wel deels verantwoordelijk gehouden kan worden voor zijn daden. 

Zijn advocaat pleitte dat er al twee keer eerder onderzoek is gedaan naar Van U.. De rechter ging hierin mee en stelde dat er eerder uitvoerig onderzoek naar hem gedaan is.

Bart van U. was zelf niet aanwezig bij de zitting. De inhoudelijke behandeling van de beroepszaak start op 15 februari volgend jaar.