De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dinsdag tot twintig jaar cel geëist in het hoger beroep tegen het viertal dat ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van een 33-jarige man uit Geldrop.

De Eindhovense drugscrimineel Ernesto Pistone werd op 27 februari 2014 neergeschoten voor zijn huis. Hij was net tien dagen vrij uit de gevangenis.

Het OM acht bewezen dat de vriendin van Pistone hem heeft laten ombrengen. Deze 28-jarige Toos van V. werd eerder veroordeeld tot achttien jaar cel. Het OM eist twintig jaar.

Pistone zou zijn vermoord door de Eindhovenaren Fatih M. (26) en Serdar A. (27). Het OM eist negentien en achttien jaar tegen deze verdachten. Zij ontkennen elke betrokkenheid.

Toos' nieuwe minnaar, de 27-jarige Jeffrey E. uit Eindhoven, hoorde achttien jaar tegen hem eisen. Hij zou hebben gefungeerd als tussenpersoon.

De vier hadden voor en na de moord op Pistone veel contact met elkaar. Daarvoor hadden ze speciaal mobiele telefoons gekocht. Deze sms-berichten vormen belangrijk bewijs.

Levensverzekering

Ook had Van V. een levensverzekering afgesloten op naam van Pistone ter waarde van 250.000 euro. De valse aanvraag van deze verzekering beschouwt het OM als valsheid in geschrifte. Een kopie van de polis werd gevonden in de woning van één van de schutters.

De uitspraak volgt naar verwachting op 21 november.