De NS kampte maandagmiddag met meerdere storingen. Hierdoor was het treinverkeer rond Zwolle en Amersfoort een paar uur ernstig ontregeld. De problemen waren rond 18.30 uur grotendeels voorbij

Het treinverkeer op de getroffen routes moet langzaam weer volgens de dienstregeling gaan rijden.

Hoewel de site van de NS geen melding meer maakt van problemen, wordt het treinverkeer rond vooral Zwolle volgens het Dagblad van het Noorden slechts "mondjesmaat weer opgestart".

Op het traject Zwolle-Groningen en Zwolle-Friesland reden veel minder treinen. De extra reistijd bedroeg meer dan een uur. Ook van Zwolle naar Deventer reden een paar uur lang amper treinen.

Propvolle treinen

Daarnaast was het treinverkeer op de trajecten vanaf station Amersfoort naar Apeldoorn en Almelo ernstig gestremd. In de spits reden hierdoor nauwelijks treinen.

Volgens RTV Utrecht stonden op het station van Amersfoort duizenden reizigers die geen kant op konden.

Tweede week

Het was de tweede achtereenvolgende maandag dat het treinverkeer rond de stad werd getroffen door een seinstoring. Vorige week was het verkeer in de ochtendspits lange tijd ernstig ontregeld

Station Amersfoort is een cruciaal knooppunt voor het treinverkeer tussen de Randstad en het oosten en noorden van het land.