De Nederlandse organisaties Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en Unicef Nederland slaan de handen ineen om kinderen binnen en buiten Nederland een betere toekomst te bieden.

Onder de noemer 'Eén voor kinderen' gaan de goede doelen samenwerken zodat donateurs niet hoeven te kiezen tussen steun aan bijvoorbeeld een gehandicapt kind of onderwijs. Een bijdrage gaat nu naar alle kinderen die hulpbehoevend zijn.

De organisaties noemen de schrijnende omstandigheden voor kinderen in Syrië, de zestigduizend Nederlandse kinderen die in opvang leven en de 263 miljoen kinderen die wereldwijd geen of ondermaats onderwijs krijgen als problemen die moeten worden bestreden.

"Wereldwijd zijn er vijftig miljoen kinderen ontheemd", zegt projectleider Lindy Laagewaard. "Met deze samenwerking kunnen we samen het verschil maken voor de kinderen die ons nodig hebben."

Volgens directeur Joep Verboeket van Het Vergeten Kind mogen kinderen nooit het slachtoffer zijn. "Door de handen ineen te slaan kunnen donateurs in een keer vier goede doelen tegelijk steunen."