Zaterdag komt in het zuidwesten en noordoosten van het land mist voor die het verkeer kan hinderen. Op verschillende plaatsen is sprake van dichte mist waardoor er minder dan tweehonderd meter zich is.

Weggebruikers moeten hierdoor bedacht zijn op wisselende omstandigheden als zij onderweg zijn, zo meldt Weeronline zaterdag.

De mist trekt in de loop van de ochtend weg. In het noorden ontstaan vervolgens wolkenvelden waardoor er een enkele bui kan vallen in het noorden. 

In het westen van het land breekt zaterdagmiddag de zon door. Het wordt 8 graden in Twente tot 13 graden in Zeeland.

Ook de komende nacht blijft de mist aanwezig, met op enkele plaatsen zeer dichte mist. Er is daarnaast kans op de eerste officiële vorst in De Bilt. Het kan in Twente zelfs drie graden gaan vriezen.

Aan zee blijft de temperatuur wel enkele graden boven nul. Bij vorst in De Bilt zal er sprake zijn van de eerst vorstdag van het najaar. Op 1 mei werd die vorst voor het laatst gemeten, al was het maar -0,1 graden in De Bilt die dag.

Zondag

Zondag kan het lang duren voordat de dichte mist optrekt. Er staat weinig wind waardoor het zicht maar langzaam verbetert. Lokaal kan het de hele dag mistig blijven.

In het noordoosten gaat de mist over in wolkenvelden en is een bui mogelijk. Het wordt ongeveer 10 graden in gebieden waar de zon snel doorbreekt. Op andere plekken blijft de temperatuur net iets steken onder de 10 graden. 

Na het weekend worden de nachten zachter. Meestal is er veel bewolking, waardoor het niet veel kouder wordt dan een graad of 8. Ook overdag is er veel bewolking met vooral maandag en dinsdag perioden met regen. Verderop in de week is het meestal droog en schijnt soms even de zon. De temperatuur loopt gedurende de week op naar 12-15 graden.