De rijstroken van de Merwedebrug gaan zaterdagochtend volledig open voor autoverkeer dat overdag richting het zuiden wil rijden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het was de bedoeling dat de twee rijstroken in zuidelijke richting vrijdagochtend al beschikbaar zouden zijn, maar dit werd uitgesteld omdat Rijkswaterstaat lichtborden moest plaatsen. Vrijdag is daarom maar één rijbaan open.

Rijkswaterstaat redde het niet om de "zware objecten" voor de ochtendspits te plaatsen. Vanwege een te zachte berm moest eerst grondwerk worden verricht, aldus een woordvoerder.

Autoverkeer richting het noorden kan sinds donderdagochtend al gebruik maken van twee rijstroken.

Bekijk de situatie op de weg

Veiligheid

's Avond en 's nachts gaan beide rijstroken in beide richtingen weer dicht in verband met de veiligheid van de verkeersregelaars bij de brug. Het verkeer wordt dan omgeleid via de afritten Avelingen en Nieuwendijk. Automobilisten kunnen via de afritten de snelweg weer op.

Sinds vorige week dinsdag is de brug bij Gorinchem voor vrachtverkeer en bussen in beide richtingen dicht omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. Door omleidingen van het zware verkeer ontstonden lange files.