De drie Roemeense mannen die 8 oktober in Brussel zijn gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een fatale vechtpartij op de Wallen in Amsterdam zijn uitgeleverd aan Nederland.

Dat meldt het Brussels parket vrijdag. De vechtpartij van begin september en kostte het leven van een 32-jarige man uit Voorthuizen.

Eerst werd gedacht dat het slachtoffer met zijn vrienden een ruzie tussen twee groepen op de Oudezijds Achterburgwal wilde sussen. Daarop zouden drie mannen met een volgens de politie Oost-Europees uiterlijk, vermoedelijk Roemenen, zich tegen hen hebben gekeerd.

Uit beelden bleek later dat de Voorthuizenaar een andere rol had gespeeld en dat zijn vriendengroep actief deel nam aan de vechtpartij. Het slachtoffer raakte in een coma en overleed een dag later.

Video: Man in coma na vechtpartij op de Wallen

Man in coma na vechtpartij op de Wallen
Man in coma na vechtpartij op de Wallen

Brussels hotel

Na de vechtpartij verdwenen de drie Roemenen, maar begin oktober kreeg de Brusselse politie bericht van de Nederlandse autoriteiten dat de drie zich in een Brussels hotel zouden bevinden. Daar kon de politie het drietal inrekenen.

De drie, van 20, 22 en 27 jaar, moesten donderdag voor de Brusselse raadkamer verschijnen, maar zij verklaarden zich intussen akkoord met hun uitlevering aan Nederland en zijn dan ook, nog voor de zitting van de raadkamer, overgebracht naar Nederland.