Op de A2 van Amsterdam naar Utrecht is vrijdagochtend een ongeluk gebeurd ter hoogte van Vinkeveen. Een auto kwam daar in botsing met een vrachtwagen. Als gevolg van de aanrijding werden rijstroken korte tijd afgesloten. Op de A16 was de Drechttunnel afgesloten vanwege een ongeluk met een vrachtwagen. 

Tegen 9.00 uur kon de  A2 weer vrijgegeven worden.

Bij het ongeluk kwam een vrachtwagen in aanraking met een personenauto. Deze schoot daarbij door de middenberm en kwam hierdoor op de andere weghelft terecht. Vier van de vijf rijstroken werden afgesloten. Doorgaand verkeer loopt hierdoor vertraging op die op kan lopen tot enkele tientallen minuten. Er raakte niemand gewond. 

Op de A16 is inmiddels ook weer een rijstrook vrijgegeven. Tussen knooppunt Ridderkerk en de Drechttunnel stond lange tijd file, maar om 8.30 uur was daar nauwelijks nog sprake van. 

Video: Verkeer over vluchtstrook door file op A16

Verkeer over vluchtstrook op A16 door file
Verkeer over vluchtstrook op A16 door file

Mist

Het is niet duidelijk of de ongelukken samenhangen met de dichte mist. Het KNMI heeft voor de provincies Flevoland, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant een code geel afgegeven. Plaatselijk kan het daar zeer mistig zijn, met zicht van minder dan tweehonderd meter. Lokaal is het zelfs zo mistig dat het zicht beperkt is tot negentig meter. 

De meeste mist is na de ochtendspits opgelost, maar op sommige plaatsen blijft het zicht beperkt.