De politie heeft maandag een medewerker van Defensie gearresteerd die ervan wordt verdacht politie-informatie te hebben gelekt naar motorclub No Surrender. Het gaat om een 38-jarige vrouw die in het zuiden van het land werkzaam was.

De vrouw wordt verdacht van valsheid in geschrifte en schending van het ambtgeheim. De arrestatie gebeurde nadat oud-leider Klaas Otto van de motorclub over de vrouw had verteld, bevestigt de politie aan NU.nl na berichtgeving in De Telegraaf.

De verdachte zou een relatie hebben gehad met Otto. Volgens journalist John van den Heuvel kon Otto zelfs op het legerterrein komen. Wat de vrouw voor functie had wil de politie niet zeggen.

Volgens De Telegraaf is de kazerne waar ze werkte een uitvalbasis voor arrestatieteams. De verdachte zou onder meer aan Otto hebben verteld in welke burgerauto’s leden van het arrestatieteam rijden.

De vrouw is op non-actief gesteld. Omdat het om een lopend onderzoek gaat, wil de politie niets inhoudelijk kwijt over de zaak.

Inval

De politie viel dinsdagmorgen ook een woning binnen in Klazienaveen van de huidige voorman van motorclub No Surrender, Henk Kuipers. Daar werd gezocht naar verdovende middelen.

Daarbij werd een persoon aangehouden die in de woning verbleef. Dat was niet Kuipers zelf.