Zeer drukke avondspits door onstuimig herfstweer

Het onstuimige herfstweer zorgde dinsdagavond voor een zeer drukke avondspits. Tegen 18.00 uur werd de piek bereikt met ongeveer 375 kilometer file.

Het verkeer rondom de vier grote steden had veel last van het herfstweer, schrijft de Verkeersinformatiedienst (VID). De dienst noemt de drukte mede opmerkelijk vanwege de herfstvakantie in een deel van het land.

"De drukste herfstvakantiespits van de afgelopen vijf jaar piekte niet hoger dan 315 kilometer." Daarmee is het filerecord uit 2014 nu verbroken. 

Tussen Breda en Gilze-Rijen rijden geen treinen door een beschadigde bovenleiding, aldus de NS. De storing is naar verwachting rond 20.00 uur verholpen, dan komt het treinverkeer weer op gang. Tussen Maastricht en Valkenburg rijden ook geen treinen, dat komt door een wisselstoring. Rond 21.00 uur moeten de problemen daar over zijn.

Windhoos

In de Noord-Hollandse plaats Winkel heeft een vermoedelijke windhoos dinsdagmiddag voor veel overlast gezorgd. Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is er sprake van "behoorlijke schade" over een lengte van ongeveer een kilometer.

Dakpannen, garages, bomen en auto's zijn getroffen door het weer. "Er zijn geen gewonden gevallen", aldus de veiligheidsregio.

Stormachtig

Dinsdagavond wordt het aan zee stormachtig met windkracht 8, schrijft Weeronline. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn de zwaarste windstoten mogelijk met in de kustgebieden windsnelheden tot 100 kilometer per uur.

Ook woensdag blijft het ontstuimig met zware windstoten tot 75 kilometer per uur in Zuid-Holland en Zeeland. In het binnenland en in het noorden blijft het rustig met maximaal een matige wind.

Regenradar

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie

Lees meer over:
Tip de redactie