Zestien maanden cel voor bandenprikker Westland

De 20-jarige Quintin S., ook wel bekend als de 'Westlandse bandenprikker', is dinsdag veroordeeld tot zestien maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk, voor het lekprikken van banden van honderden auto's in de gemeente Westland. 

De rechter acht bewezen dat de lekgeprikte banden het werk zijn van S. Dit geldt voor de banden waarop hij tekens achtergelaten heeft en andere gevallen die plaatsvonden in reeksen. In vijf van de vijftien gevallen is de rechter echter van mening dat betrokkenheid van S. niet bewezen kan worden. 

De straf die S. krijgt komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. S. krijgt daarnaast een gebiedsverbod voor de gemeente Westland. In het geval van schending van dit verbod zal S. per keer twee weken celstraf krijgen. Ook is er een meldingsplicht bij de Reclassering. 

De man uit 's-Gravenzande heeft tussen september 2015 en mei dit jaar van bijna driehonderd auto's banden te lekgestoken. Dat gebeurde in zijn woonplaats en de nabijgelegen plaatsen Monster, Naaldwijk en Wateringen.De totale schade loopt in de tienduizenden euro's. 

S. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Video: Bandenprikker Slash op heterdaad betrapt

Lees meer over:
Tip de redactie