Limburgse agent naast lekken ook verdacht van liquidatiepogingen

Een 50-jarige politiemedewerker die wordt verdacht van het lekken van geheime informatie, wordt nu ook verdacht van twee liquidatiepogingen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

De man werd maandag opnieuw aangehouden in zijn cel. De liquidatiepogingen hadden plaats op 29 december 2014 en op 1 maart 2016.

Het OM wil in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen doen over de zaak. De politiemedewerker wordt donderdag voorgeleid.

De 50-jarige agent werd op 8 augustus al opgepakt, maar op last van de rechtbank op 25 augustus weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie ging tegen deze vrijlating met succes in hoger beroep. 

Het Hof in Den Bosch heeft het OM afgelopen vrijdag in het gelijk gesteld, waarna de agent onmiddellijk weer werd aangehouden. De man was afdelingshoofd bij het basisteam Westelijke Mijnstreek. Zijn naam kwam naar voren in de moordzaak op Sven Prins in Brunssum, vorig jaar september. Hij zou informatie over het onderzoek hebben gelekt.

Driehonderdduizend euro

1Limburg meldde eerder dat de verdachte driehonderduizend euro zou hebben ontvangen voor het leveren van politie-informatie aan criminelen. De man zou een lijst met alle kentekens van observatie-auto's van de politie hebben gelekt.

Gelijk met de agent was op 8 augustus nog een 25-jarige agente opgepakt en later weer in vrijheid gesteld. Zij blijft op vrije voeten.

Sven Prins

In de moordzaak op Prins in het Limburgse drugsmilieu zijn in totaal zes mensen aangehouden. Drie van hen zijn weer vrij, drie anderen werden opnieuw aangehouden. Behalve de agent gaat het om een 46-jarige Heerlenaar en de 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze laatste zit inmiddels in voorarrest in een andere zaak.

Lees meer over:
Tip de redactie