Spoor Moerdijkbrug wordt in 2017 vervangen

Het spoor op de Moerdijkbrug wordt volgend jaar volledig vervangen. Het onderhoud wordt in het tweede kwartaal van 2017 uitgevoerd, maar wanneer precies weet Prorail nog niet te zeggen. 

Dagblad BN DeStem meldde dinsdagochtend dat er scheuren in de kunststof bedding zitten waarin de rails liggen, en dat daarom eerder dan verwacht onderhoud nodig is.

ProRail zelf meldt dat de laspunten op de spoorbrug gebreken vertonen. Daaraan zijn ook de problemen met de brug van de afgelopen tijd te wijten. "Om de problemen structureel op te lossen, wil ProRail de spoorstaven en -lassen geheel vervangen.'' Tijdens het onderhoud is geen treinverkeer mogelijk.

De werkzaamheden gaan maximaal twintig dagen in beslag nemen. Of dit een aaneengesloten periode wordt of meerdere korte is nog onduidelijk. Hierover, en over de gevolgen voor het treinverkeer, spreekt ProRail nog met vervoerders en deskundigen.

De komende tijd wordt al kleiner onderhoud verricht om een aantal laspunten aan te pakken. Dit wordt nachtwerk in de weekenden, waardoor het personenvervoer er zo goed als geen last van zal hebben, zegt ProRail.

Lees meer over:
Tip de redactie