COC roept ontvangers 'anti-homo-flyer' op aangifte te doen

Belangenorganisatie COC die opkomt voor homoseksuelen roept mensen in Amsterdam-West op aangifte te doen als ze een flyer met anti-homoteksten in de bus hebben gekregen.

Op de flyer worden moslims, christenen en joden opgeroepen zich te verenigen tegen homoseksualiteit.

COC-voorzitter Tanja Ineke spreekt van "walgelijke onwaarheden", die in de folder staan en vraagt ontvangers zich te melden via info@cocamsterdam.

Bewoners in Amsterdam-West kregen dit weekeinde dergelijke flyers in de bus. Zondagavond hadden al twintig mensen melding gedaan, dat zijn er ondertussen tientallen. Het gaat hier niet om aangiften.

Volgens een woordvoerder van de politie bekijkt het Openbaar Ministerie of er sprake is een strafbaar feit. Mensen die dan melding hebben gemaakt van de flyer zullen dan actief worden benaderd om alsnog aangifte te doen.

Het COC wil de teksten analyseren en op die manier proberen te achterhalen wie de flyers heeft verspreid. Eerder riep Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch via Twitter op aangifte te doen.

Verenigen

In de folders staat volgens het COC onder meer dat 29 procent van de kinderen die opgroeien bij homoseksuele ouders seksueel zou worden misbruikt. Moslims, joden en christenen zouden zich volgens de auteurs van het pamflet tegen homo’s moeten verenigen.

Wie achter de actie zit is niet bekend, de politie hoopt daar achter te komen. In de folder wordt verwezen naar een Facebookpagina over een Engelse zaak waar een Roemeense vader de identiteit van een homo-echtpaar openbaarde dat zijn kinderen wilde adopteren.

Lees meer over:
Tip de redactie