Nabestaanden Nicole van den Hurk wraken rechter

Nabestaanden van de in 1995 gedode Nicole van den Hurk willen andere rechters. Ze hebben vrijdag gevraagd de rechter te wraken omdat die mogelijk vooringenomen is, liet hun advocaat Richard Korver weten. 

Wanneer het wrakingsverzoek wordt behandeld is nog niet duidelijk. Er is al langer onvrede over de houding van de rechtbank naar de familie. De stiefmoeder en stiefdochter kregen bijvoorbeeld niet hetzelfde uitgebreide spreekrecht als bloedverwanten.

Van den Hurk, destijds vijftien jaar, werd in 1995 verkracht en gedood. Tegen verdachte Jos de G. is afgelopen woensdag veertien jaar cel geëist. De uitspraak staat gepland voor uiterlijk 11 november.

De G. werd in 2014 aangehouden nadat een cold caseteam het onderzoek naar de verdwijning van Van den Hurk in 2011 had heropend. Met verbeterde technieken kon een dna-profiel van de dader worden gemaakt met de sporen die op het lichaam van Van den Hurk waren gevonden, dat daarvoor werd opgegraven.

Verdachte ontkent

Aan de hand van die sporen kwam De G. in beeld als verdachte, maar hij ontkent iets met de zaak te maken te hebben. De G. is eerder veroordeeld in twee verkrachtingszaken waarvoor hij een celstraf en tbs opgelegd kreeg. 

Nicole van den Hurk verdween ruim 21 jaar geleden toen ze op de fiets onderweg was naar haar bijbaantje in een supermarkt in Eindhoven. Bijna twee maanden daarna werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie