Man gewond na val op grote hoogte bij Meelfabriek in Leiden

Brandweerkorpsen uit Leiden en Utrecht moesten in de nacht van woensdag op donderdag uitrukken omdat bij de voormalige Meelfabriek in Leiden een man 'meters' naar beneden was gevallen. Het slachtoffer liep daarbij een beenfractuur op en raakte onderkoeld.

Het gewonde slachtoffer belandde na een klimpartij op de twaalfde verdieping van een ander pand. Hij was niet te bereiken met een autoladder van de brandweer. Het hoogtereddingsteam uit Utrecht bracht door te abseilen de man veilig naar beneden.

Het bouwterrein was afgezet, maar twee personen klommen eerder in de nacht langs de afzetting en het dak van een van de hoogste panden op.

Eén persoon viel daar rond 4.30 uur af en viel op het naastgelegen pand. Hij lag op een hoogte van ongeveer zeventig meter. De tweede persoon bleef ongedeerd. De twee zouden foto's hebben willen nemen van "Leiden by night".

Buiten gebruik

De Meelfabriek is een industrieel complex op de hoek van de Oosterkerkstraat en de Zijlsingel in Leiden. Het complex bestaat uit dertien gebouwen, waaronder een ketelhuis, silo's, gebouwen voor meelbewerking, een pakhuis en een kantoor met dienstwoning en fietsenstalling.

De fabriek wordt niet meer gebruikt, een projectontwikkelaar bouwt er woningen.

Lees meer over:
Tip de redactie