Politie in Rotterdam arresteert 'horrorclown'

De politie in Rotterdam heeft woensdagavond een clown aangehouden na meerdere meldingen van mensen. Volgens de politie ging het om een clown met een masker, een met bloed besmeurd plastic slagersmes en groene handschoenen.

Een woordvoerder zei dat de politie in actie kwam vanwege het feit dat de clown mensen schrik aan kan jagen. "Als iemand met een vuurwapen of wapen loopt, gaan we ervan uit dat het echt is. Als iemand de intentie heeft anderen schrik aan te jagen dan gaat dat te ver. Dan gaat dat de grap voorbij", zo stelt de politie. 

De aangehouden 'horrorclown' bleek uiteindelijk geen kwade bedoelingen te hebben. "Maar we willen wel duidelijk maken dat dit te ver gaat", zo stelt de politie. De beweegredenen van de man zijn niet bekend. 

Eerder werden er ook 'horrorclowns' gesignaleerd in ArnhemGroesbeek en Oss. Ook uit Zeeland en Limburg kwamen woensdag berichten over meldingen van clowns. 

De clowns lijken in Nederland op te duiken naar Amerikaans voorbeeld. Ook daar gingen mensen de straat op vermomd als enge clowns om voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen. In Australië waren ook enige tijd dergelijke clowns actief.

Lees meer over:
Tip de redactie