Wisselvallig en zacht weer voorspeld in herfstvakantie

De aanstaande herfstvakantie voor Noord- en Midden-Nederland wordt wisselvallig, maar wel met zachte temperaturen. Het kan op zondag en maandag zelfs 17 graden worden in het zuiden. 

Bewolking zal overheersen tijdens de vakantie en er zijn dagelijks perioden met regen te verwachten, zo meldt Weeronline woensdag. 

Het blijft tot vrijdag nog wat fris met een maxima van 11 tot 12 graden. De gevoelstemperatuur ligt lager door een koude oostenwind. Dat zorgt ervoor dat het 's ochtends nog kouder voelt. Donderdag waait de wind stevig en valt er lokaal een beetje regen. Het blijft wel veelal droog en mogelijk laat de zon zich nog zien. 

Zaterdag komt er zachtere lucht het land binnen vanwege een wind uit het zuiden en oosten. In het noorden duurt het langer voordat dat voelbaar is. De opwarming zorgt wel voor bewolking en er zullen enkele regenzones over het land trekken. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuiden droog en is er kans op wat zon. 

Bekijk het weerbericht:

Bovennormaal

Zondag stijgt de temperatuur naar bovennormale waarden van 14 graden in het Waddengebied, 16 in het midden van het land en 17 in het zuiden. Het blijft droog en de zon laat zich regelmatig zien. Maandag wordt het ongeveer even warm. De bewolking neemt dan toe en later is vooral in het westen ook kans op regen.

De rest van de herfstvakantie blijft het wisselvallig. Zo nu en dan passeert een neerslagzone, afgewisseld met droge perioden waarin de zon zich soms laat zien. Woensdag en donderdag wordt het volgens de huidige verwachtingen echt herfst met veel wind en regen. De temperatuur zakt dan terug naar 12-15 graden. Daarna neemt de neerslagkans waarschijnlijk weer af.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie