Ook politie in Oss waarschuwt voor angstaanjagende clown

De politie in Oss heeft dinsdagavond net als de politie in Almere gewaarschuwd voor de aanwezigheid van een clown in de gemeente die mensen angst aanjaagt.

De politie in Oss meldt dinsdagavond op Facebook dat de 'horrorclown' gekleed in een clownspak met een angstaanjagend clownsmasker op, zwaaiend met een mes en een hamer, maandag en dinsdag in de buurt van het Elzeneind Park is gezien.

Over diezelfde clown kwamen meerdere meldingen binnen bij de politie in Almere. De clown zou ook gemeld zijn vanuit de Muziekwijk, de Literatuurwijk en de Stripheldenbuurt. De politie zegt de zaak zeer serieus te nemen en roept de clowns op met hun acties te stoppen. 

Arnhem

Niet alleen in Oss en Almere kwamen meldingen binnen van de clowns. Dit weekend kwamen eenzelfde berichten uit Arnhem. 

De clowns lijken in Nederland op te duiken naar Amerikaans voorbeeld. Ook daar gingen mensen de straat op vermomd als enge clowns om voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen. In Australië waren ook enige tijd dergelijke clowns actief.

Om die reden hebben Amerikaanse filialen van McDonald's de clown en mascotte Ronald McDonald tijdelijk uit de openbaarheid gehaald. De maatregel wordt genomen vanwege de onrust over de zogenoemde 'killerclowns'.

Lees meer over:
Tip de redactie