Politie Almere doet onderzoek naar clown met mes

De politie in Almere is een onderzoek gestart naar een melding van een clown met een mes die achter een 11-jarige jongen is aangerend.

Het incident vond plaats op 4 oktober, maar de ouders en de jongen besloten maandag pas aangifte te doen.

De politie neemt de zaak serieus, stelt een woordvoerder aan NU.nl. "Dit is in onze ogen geen grap, dit is serieuze bedreiging", licht ze toe. "Kinderen krijgen hier slapeloze nachten van."

Het is niet de enige melding van een enge clown die de afgelopen week bij de politie in Almere is binnengekomen. Meerdere mensen belden de politie dat zij een enge clown met een mes gezien hebben. Het gaat om meldingen in de Muziekwijk, de Literatuurwijk en de Stripheldenbuurt.

Video: Politie zoekt in Almere naar clown met mes

Stephen King

De politie heeft na de meldingen een oproep gedaan op Facebook om mensen te waarschuwen voor de clown. Burgers wordt ook aangeraden 112 te bellen zodra ze de verdachte (zie afbeelding, compositietekening) zien.

De clown lijkt op Pennywise, de demonische clown uit horrorfilm IT naar het boek van Stephen King. Hij heeft een wit gezicht met een rode krullenpruik en bloedstrepen op zijn gezicht.

Clown in Arnhem

In Arnhem liepen afgelopen weekend drie tienerjongens op straat met een clownsmasker op en een plastic mes in de hand.

Een vrouw sprak het drietal aan op het mes, waarna de jongens het masker afdeden en het mes weg stopten. De vrouw maakte toch melding van het incident bij de politie, die spreekt van "ballorigheid. We hopen echter niet dat we in aanloop naar Halloween meer van dit soort incidenten krijgen", aldus een woordvoerder van de politie Oost-Nederland.

Scholen dicht

Het is niet duidelijk of er een verband is met de reeks meldingen in de VS de afgelopen weken. In talloze staten waren er vreemde incidenten met clowns die uit bosjes sprongen, mensen bedreigden of kinderen lastig vielen.

In Ohio werden twee weken geleden zelfs scholen gesloten nadat een dreigclown had gehint op een aanval op een school.

Lees meer over:
Tip de redactie