Vier mannen zijn dinsdag opgepakt voor een reeks plof- en trekkraken op geldautomaten. Volgens de politie maakten ze deel uit van een groep die in supermarkten inbrak en de geldautomaat vernielde. 

Soms trokken ze die kapot met een sleepkabel, in andere gevallen bliezen ze de automaat op. De vier zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De verdachten komen uit Utrecht en Nieuwegein en zijn tussen de 28 en 42 jaar oud. De politie kreeg ze in het vizier na een plofkraak in Soest vorige maand. Daarbij waren drie mensen gearresteerd. De politie spreek van een ''professioneel werkende groepering''.

In dezelfde nacht als de plofkraak in Soest waren er nog een knal in Soest en een in Driebergen-Rijsenburg, een eindje verderop. Onderzoek moet duidelijk maken of de bende die ook heeft gepleegd. Het is niet bekend hoeveel geld bij de kraken is buitgemaakt.

De verdachten zijn allemaal overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en worden vrijdag 14 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.