De Merwedebrug bij Gorinchem op de A27 is in beide richtingen gesloten voor al het vrachtverkeer. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) dinsdagochtend.

Door scheurtjes in de brugconstructie vindt Rijkswaterstaat het onverantwoord om vrachtwagens te laten passeren, meldt de VID.

De scheurtjes werden vorige week ontdekt, waarop in eerste instantie werd besloten de brug af te sluiten voor zwaar vrachtverkeer boven de 60 ton. Nu geldt de maatregel voor alle vrachtwagens.

Vrachtwagens moeten de route voorlopig mijden en omrijden via Waalwijk over de A59, A2 en A15, aldus de VID.

Vrachtverkeer reed dinsdagochtend vroeg nog gewoon over de brug, merkte de VID op. Rijkswaterstaat moet de borden en tekstwagens nog plaatsen om chauffeurs te wijzen op de afsluiting.

Kosten

De transportorganisaties TLN en EVO schatten de kosten voor omrijden van het vrachtverkeer op zeker een half miljoen euro per dag. Extra inzet van vrachtauto’s en filekosten zijn hier niet in meegenomen.

Veiligheid gaat boven alles, onderschrijven de organisaties, maar ''gezien de economische impact dienen de maatregelen wel zo snel mogelijk te worden uitgevoerd''.

De actuele situatie op de weg