Bij een schietpartij op de Meibergdreef in de buurt van het AMC in Amsterdam is maandagavond een 24-jarige man om het leven gekomen. Het gaat om een bekende van de politie.

Volgens Het Parool is de man sinds zijn dertiende herhaaldelijk in contact gekomen met de politie vanwege diefstal en geweldsmisdrijven. In november vorig jaar werd hij veroordeeld voor een poging tot moord.

Mogelijk is de aanleiding voor het schietincident een mishandeling die eerder op de avond plaatsvond bij een horecagelegenheid aan Reigersbos. 

Video: Politie zet plaats delict af na schietpartij

Politie zet plaats delict af na schietpartij voor AMC in Amsterdam
Politie zet plaats delict af na schietpartij voor AMC in Amsterdam

Reanimatie

Bij het schietincident loste de schutter meerdere schoten en raakte de 24-jarige man uit Amsterdam ernstig gewond.

Omstanders probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de politie.

De politie, die de melding rond 23.30 uur binnenkreeg, startte een zoekactie naar de dader, die op de fiets was gevlucht richting station Holendrecht. Agenten kamden de omgeving uit en een politiehelikopter werd ingezet.

Om 1.00 uur meldde de politie dat de man niet meer is gevonden. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. De verdachte droeg een rode jas en een petje.

Schietpartijen

Het is de derde schietpartij met een dodelijke afloop in Amsterdam in drie dagen tijd. Zaterdagochtend overleed een 44-jarige man na een schietpartij op straat. Op dezelfde dag aan het einde van de middag kwam de 31-jarige Djordy Latumahina om het leven na een schietincident in een parkeergarage. Zijn vriendin (30) raakte zwaargewond.