Geen van de demonstranten die werden opgepakt voor de wedstrijd Feyenoord-Roda JC  in februari worden vervolgd. In totaal werden 312 mensen aangehouden bij een protest tegen het bestuur van Feyenoord.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht van RTV Rijnmond maandag.

Alle zaken zijn geseponeerd omdat er geen of onvoldoende bewijs is voor een strafbaar feit. In juli van dit jaar kreeg een groot deel van de aangehouden groep al te horen dat ze niet vervolgd zouden worden.

Wel worden er vijftien verdachten vervolgd voor geweld destijds in het stadion. Zij moeten 6 en 7 december voor de rechtbank verschijnen.

Op 21 februari, vlak voor de wedstrijd Feyenoord - Roda JC hield de politie in één keer een groep van 312 mensen aan. Ze zouden hebben bijgedragen aan wanordelijkheden rond de demonstratie die gericht was tegen het bestuur van Feyenoord. Allen moesten mee naar het bureau, waar ze te horen kregen dat ze een boete zouden krijgen.

Politie stopt protesterende Feyenoord-aanhangers

Boos

De Feyenoord-aanhangers waren destijds boos op de leiding van de club, omdat Feyenoord zeven wedstrijden op rij niet wist te winnen. De demonstranten eisten het vertrek van het bestuur. Voor het protest was geen toestemming gegeven.

De politie trad destijds hard op. Burgemeester Aboutaleb wilde geen herhaling van de gewelddadige bestorming in 2011 van het Maasgebouw, waar directie en bestuur van Feyenoord zitten.