De dertigjarige vriendin van de man die zaterdagmiddag werd doodgeschoten in een parkeergarage in Amsterdam, is bij kennis en buiten levensgevaar. Dat liet de politie maandagochtend weten. 

De vriendin van Djordy Latumahina raakte zwaargewond toen de auto waarin ze samen met hun tweejarige dochtertje zaten, onder vuur werd genomen.

Duikers zoeken naar mogelijke sporen in het water bij het Koningin Wilhelminaplein, waar Latumahina werd doodgeschoten. Volgens een woordvoerder van de politie is in het onderzoek informatie naar voren gekomen dat er mogelijk iets in het water is gegooid. Wat dat zou zijn, kon hij niet zeggen.

Het kind bleef ongedeerd. De aanleiding voor het schietincident in de parkeergarage op het Koningin Wilhelminaplein in West is nog onduidelijk. De 31-jarige Latumahina, een bekend gezicht in het Amsterdamse uitgaansleven, stierf ter plekke. Het gezin is niet bekend bij de politie.

Verband

De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de aanslag en een uitgebrande auto die op de nabijgelegen Wittgensteinlaan is gevonden en mogelijk diende als vluchtauto. In Hoofddorp werd later nog een lege auto gevonden die mogelijk bij de vlucht is gebruikt.

Video: Man doodgeschoten in parkeergarage Amsterdam

Man doodgeschoten in parkeergarage Amsterdam-West
Man doodgeschoten in parkeergarage Amsterdam-West