De man die zaterdag werd doodgeschoten in een parkeergarage in Amsterdam-West is geen bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij woont met zijn vriendin, die zwaargewond raakte, en dochter boven de garage.

Mogelijk is er sprake van een vergismoord. De 31-jarige Djordy Latumahina was dj en had een eigen bedrijf in de creatieve industrie opgezet, schrijft Het Parool zondag.

Latumahina werd rond 17.30 uur in zijn auto doodgeschoten in het bijzijn van zijn vrouw Cherr. De dochter van het tweetal bleef lichamelijk ongedeerd.

De aanleiding voor de schietpartij is nog onduidelijk. De politie wil een liquidatie niet uitsluiten. In de nabijgelegen Heemstedestraat vond de politie een uitgebrande auto, die mogelijk als vluchtauto was gebruikt.

Tweede schietpartij

Het is de tweede schietpartij met een dodelijke afloop van zaterdag in Amsterdam-West. Zaterdagochtend werd ook al geschoten in Amsterdam-West. Een 44-jarige man overleefde het incident in de Jan Evertsenstraat niet.

Het slachtoffer werd door meerdere kogels getroffen. Twee andere mannen van 44 en 50 jaar raakten gewond door de schietpartij. Het dodelijke slachtoffer was geen bekende van de politie.

Volgens de politie was de schietpartij het gevolg van een ruzie tussen de drie slachtoffers en een groep van drie of vier andere mannen. Er wordt onderzoek gedaan naar camerabeelden.

Video: Man doodgeschoten in parkeergarage Amsterdam-West

Man doodgeschoten in parkeergarage Amsterdam-West
Man doodgeschoten in parkeergarage Amsterdam-West