Tegen de 20-jarige Quintin S., die ervan wordt verdacht de 'Westlandse bandenprikker' te zijn, is dinsdag zestien maanden cel geëist, waarvan tien voorwaardelijk. 

De officier van justitie wil ook dat hij een gebiedsverbod krijgt voor de gemeente Westland. Dit gebiedsverbod komt voort uit het feit dat de verdachte geweld richting inwoners van de gemeente mogelijk niet zou schuwen. 

De man uit 's-Gravezande wordt ervan verdacht tussen september 2015 en mei dit jaar van bijna driehonderd auto's banden te hebben lekgestoken. Dat gebeurde in zijn woonplaats en de nabijgelegen plaatsen Monster, Naaldwijk en Wateringen.

Op diverse auto's werd een boodschap achtergelaten, ondertekend door 'Slash'. S. zou ook na zijn arrestatie hebben geprobeerd een vriend aan te zetten om uit naam van Slash opnieuw banden lek te prikken. De vriend zou zich bedreigd voelen door S., omdat S. voortdurend bewapend zou zijn.

De totale schade loopt in de tienduizenden euro's. Slachtoffers eisen eenzelfde bedrag van S.. Ook de vriend eist een schadevergoeding van 12.750 euro. 

Zwijgrecht

S. zelf zweeg het grootste deel van de tijd dinsdag. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. Een paar keer maakte hij zijn ongenoegen kenbaar, als het bijvoorbeeld over zijn persoonlijke omstandigheden ging, of over het geëiste locatieverbod. 

S. zou tot zijn daden zijn gekomen nadat de relatie met zijn vriendin uitging. Volgens zijn moeder ging het toen slecht met haar zoon. Uit het onderzoek van de psycholoog naar de persoonlijke omstandigheden van S. blijkt dat hij autistische kenmerken heeft.

De uitspraak wordt over twee weken verwacht. 

Video: Bandenprikker Slash op heterdaad betrapt