Op de A7 bij het knooppunt Joure is vrijdagmiddag een ernstig ongeval gebeurd. Daarbij is één dode gevallen. Een vrachtwagen is ingereden op een file en een personenauto is onder de vrachtwagen terecht gekomen.

De vrachtauto en ook een andere auto vlogen in brand. Een andere vrachtwagen is gekanteld op het wegdek. Er zijn in totaal acht voertuigen bij het ongeluk betrokken.

Het dodelijk slachtoffer zat in de personenauto waar de vrachtwagen bovenop is gereden. Eerder was mogelijk nog sprake van andere mogelijke dodelijke slachtoffers, maar dat sluit de politie nu uit, meldt een woordvoerder van de politie aan NU.nl.

De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend en wordt volgens de politie naar verwachting vrijdag ook niet meer bekend.

Zwangere vrouw

Ook is een zwangere vrouw uit een van de auto's uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. "Dat wordt eigenlijk vrijwel altijd gedaan bij zwangere personen die bij ongelukken betrokken zijn geraakt", zegt de woordvoerder.

De bestuurder van de vrachtwagen wist op tijd uit zijn cabine te komen. Hij is ongedeerd en wordt verhoord op een politiebureau.

Video: Zeker een dode nadat vrachtwagen inrijdt op file op de A7 bij Joure

Dode nadat vrachtwagen inrijdt op file op de A7 bij Joure
Dode nadat vrachtwagen inrijdt op file op de A7 bij Joure

Hulpdiensten

De vrachtwagen heeft vermoedelijk pas te laat gezien dat de auto afremde voor de file en is er bovenop gereden. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd en is meegenomen voor verhoor.

Er waren meerdere hulpdiensten aanwezig waaronder een traumahelikopter. Een politiehelikopter vloog boven de plek van het ongeluk ter ondersteuning.

Afgesloten

Het politieonderzoek is inmiddels afgerond en de auto's zijn weggesleept voor verder technisch onderzoek.

Even voor 20.30 uur werd de A7 vrijgegeven in de richting Afsluitdijk. De andere rijrichting, naar Heerenveen, bleef tot ongeveer 22.00 uur dicht voor herstelwerkzaamheden.

Video: Vrachtwagen rijdt in op file en vliegt in brand bij Joure

Vrachtwagen rijdt in op file en vliegt in brand bij Joure
Vrachtwagen rijdt in op file en vliegt in brand bij Joure

Bekijk de actuele situatie op de weg