Lange files op wegen rond Eindhoven door ongelukken

Door meerdere ongevallen staan er woensdagavond lange files op de wegen rond Eindhoven. De A2 van Eindhoven naar Maastricht is enige tijd dicht geweest.

Op de hoofdrijbaan vlak voor het knooppunt Leenderheide kwamen een auto en een bestelauto met elkaar in botsing gekomen, meldt de VerkeersinformatieDienst (VID). Bij het ongeval is een persoon bekneld geraakt.

Op de rijbaan achter het ongeval vormde zich een file van meer dan acht kilometer gevormd. Het verkeer werd via de vluchtstrook weggeleid. De A2 is rond 20.20 uur weer vrijgegeven.

Eerder op de middag liep het verkeer al vast op de A58 richting Eindhoven, door een ongeval tussen Moergestel en Best. Dit leidde tot een file van meer dan vijftien kilometer, meldt de ANWB.

Stapvoets

Ook op de A67 richting Venlo was het lange tijd stapvoets rijden als gevolg van een aanrijding bij Geldrop.

Een ongeluk met meerdere auto's op de A12 bij Zoetermeer leidde aan het eind van de middag eveneens tot grote opstoppingen op de wegen tussen Den Haag, Rotterdam en Leiden. De A12 was ter hoogte van Zoetermeer enkele uren gestremd.

Het ongeluk vond plaats rond 15.30 uur. Alle rijbanen waren afgesloten, waardoor rond 16.00 uur een extra reistijd ontstond van meer dan een uur. De totale file liep zelfs op tot 27 kilometer.

Omleidingsroutes

Door het ongeluk ontstonden ook grote opstoppingen op verschillende omleidingsroutes, zoals de N11 en de N14.

Ook op de A15 tussen Rozenburg en Ridderkerk waren woensdagmiddag problemen, door een geschaarde aanhanger. 

Bekijk de actuele situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie