Filialen Albert Heijn opnieuw doelwit van plofkraken

Twee filialen van Albert Heijn zijn in de nacht van dinsdag op woensdag het doelwit geweest van een plofkraak. In Utrecht en Enschede werd met explosieven de geldautomaat in de supermarkt opgeblazen. 

Het is volgens de politie nog niet bekend of er een verband is tussen de twee overvallen en eerdere plofkraken in filialen van de supermarkt.

Volgens de NOS forceerden de daders in Utrecht eerst de deur, waarna de geldautomaat werd opgeblazen. Op videobeelden is te zien dat de deuren van de winkel zwaar beschadigd zijn.

Video: Veel schade door plofkraak in Utrechtse supermarkt

Enschede

In Enschede sloegen de daders een ruit in en werd de automaat eveneens opgeblazen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor en het is niet bekend of ze geld hebben meegenomen. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Maandagavond vond een plofkraak plaats bij Albert Heijn in Almelo. Een week eerder werden geldautomaten opgeblazen in Brielle, Driebergen en Soest. De politie hield voor die overvallen vorige week drie verdachten aan, maar het is nog onduidelijk of er een verband is tussen de zaken.

Video: Ravage bij ramkraak supermarkt Enschede

Lees meer over:
Tip de redactie