14-jarige jongen brengt nacht in cel door na dreigen schietpartij Zoetermeer

De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige jongen aangehouden die uit naam van een andere 14-jarige jongen op internet schreef dat hij een dag later zou gaan schieten op een middelbare school in Zoetermeer.

In de loop van de dag werd er op internet een bericht verspreid over een schietpartij die woensdag zou plaatsvinden op het Stedelijk College in Zoetermeer. Het bericht was ondertekend door een 14-jarige jongen uit die plaats.

Uit het verhoor met die jongen bleek dat niet hij, maar een leeftijdgenoot het bericht op internet had gezet. Of het hier om pesten gaan, kan een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. "Dat moet uit het onderzoek blijken." De jongen heeft toegegeven dat hij het bericht heeft geplaatst. Hij moet de nacht in de cel doorbrengen.

De school heeft woensdag het eerste lesuur ingeruimd om met leerlingen en docenten te praten over wat er is voorgevallen. "Veel ouders hebben dinsdag ongerust de school of het politiebureau gebeld, het is logisch dat er nazorg komt", aldus de woordvoerder.

Lees meer over:
Tip de redactie