John F. heeft dinsdag tien jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen voor de moord op zijn ex Linda van der Giesen. 

Dat meldt de rechtbank. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. F. heeft bekend dat hij Van der Giesen op 10 augustus vorig jaar doodschoot bij het ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte.

De advocaat van de verdachte, Jan-Hein Kuijpers, laat tegen Omroep Brabant weten dat het zeer waarschijnlijk is dat F. in hoger beroep gaat.

De verdachte verklaarde eerder ten einde raad te zijn geweest toen Van der Giesen en een andere ex hem het leven zuur maakten, nadat hij was vreemdgegaan. Zo zouden ze een motorclub op hem hebben willen afsturen.

Omdat hij bovendien financiële problemen had en zijn zoontje niet kon zien, werd hij suïcidaal. Hij zei dat hij zich voor de ogen van Linda wilde doden, maar dat hij haar in een psychose doodschoot.

Daarom noemt Kuipers het oordeel van de rechter  "een volstrekt onbegrijpelijke uitspraak die geen recht doet aan de feiten en omstandigheden in het dossier."

Video: 'Politie maakte inschattingsfout rond dood verpleegster Waalwijk' 

'Politie maakte inschattingsfout rond dood verpleegster Waalwijk'
'Politie maakte inschattingsfout rond dood verpleegster Waalwijk'

Ophef

De zaak veroorzaakte ophef, mede omdat de politie al twee weken voor de moord op de hoogte was van bedreigingen van F. aan het adres van Van der Giesen.

Bovendien wist de politie dat F. een wapen had. De politie ging daarom openlijk door het stof en gaf toe fout te hebben gehandeld. ''We hebben het dreigingsniveau niet voldoende ingeschat'', verklaarde de politietop.