Het Openbaar Minsterie gaat in hoger beroep om de uitspraak tegen de veroorzaker van een dodelijk ongeval op de A2. De man kreeg drie jaar cel opgelegd waar het OM acht jaar eiste.

Dat laat het OM maandag weten.

Ook de advocaat van de verdachte tekent hoger beroep aan.

Het ongeval vond plaats op 30 december 2015 op de A2 ter hoogte van Maarssen. Een 46-jarige Amsterdammer reed onder invloed van speed met een zeer hoge snelheid in op een auto met daarin vier volwassenen en drie kinderen. Een van de volwassenen kwam te overlijden, een aantal andere inzittenden raakte zwaar gewond.

Volgens de rechter bevond Neil van der L. zich in een psychose op het moment van het ongeluk. De rechtbank stelt dat er geen sprake is van doodslag of een poging daartoe. Om die reden valt de straf lager uit. Wel is er sprake van dood door schuld.

Video: Drie jaar cel voor doodrijder A2

Opzet

Het OM zegt zich niet te kunnen vinden in het oordeel dat er geen sprale was van voorwaardelijk opzet. De man zou meerdere signalen dat zijn snelheid tot ongelukken zou leiden hebben genegeerd. Hij heeft niet afgeremd en is vol gas blijven geven. Hiermee heeft hij volgens het OM de kans aanvaard dat door zijn handelen een aanrijding zou plaatsvinden met mogelijk dodelijke afloop..

Van der L. reed in december onder invloed van speed met een snelheid van 237 kilometer per uur op een auto met daarin een gezin. De auto sloeg over de kop en schoof nog tientallen meters over de snelweg. De vader kwam om het leven en vijf anderen raakten gewond. Twee kinderen zijn blijvend gehandicapt.