De advocaten van de man die bekendstaat als de Utrechtse serieverkrachter mogen niet eindeloos nieuwe vragen blijven bedenken, waardoor het heel lang gaat duren voordat de zaak klaar is. 

Het gerechtshof in Arnhem wil de zaak ''efficiënt'' behandelen en vindt dat de verdediging zich tot hoofdzaken moet beperken, zo bleek maandag toen de raadslieden aankondigden dat ze rond de vijftig gedetailleerde vragen wilden stellen over het politieonderzoek naar de 53-jarige Gerard T.  

Het Hof eiste daarnaast dat T. voor de rechter moest verschijnen en liet hem ophalen uit de gevangenis in Vught. De leden van het hof vinden de zaak volgens de voorzitter zo belangrijk dat zij de verdachte graag in de ogen wilden kijken en zijn reactie wilden zien op dingen die over hem worden gezegd. 

T. blijft zwijgen. Hij gaf bij de rechtbank al op geen enkele vraag antwoord en volhardt in die houding in zijn beroepszaak bij het gerechtshof in Arnhem. Omdat hij verder ook niet van plan is iets te zeggen, stuurde het hof hem na een uur terug naar de gevangenis.

Bewijs

De man uit Nieuwegein kreeg van de rechtbank zestien jaar celstraf voor vier verkrachtingen in 1995, 1996 en 2001. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van nog achttien zedenzaken, maar heeft daarvoor niet voldoende bewijs T. meent dat hij geen eerlijk proces heeft gehad en ging daarom in beroep.

Het hof wil vaart maken met de zaak, die al een poosje sleept. Zowel de verdediging als het Openbaar Ministerie kregen een tik op de vingers omdat ze onnodige vertraging zouden veroorzaken.

Op 19 of 20 december komt het OM met de strafeis tegen de Utrechtse serieverkrachter. Uiterlijk in januari 2017 wil het hof klaar zijn.