Verkeer op de snelwegen A12, A1 en A6 moet dit weekend rekening houden met ernstige verkeershinder door werkzaamheden. Ook op het spoor moeten reizigers rond Schiphol rekening houden met beperkingen. 

Vrijdagavond gaat Rijkswaterstaat het asfalt op de A12 vervangen, waardoor de A12 richting Den Haag tussen Zoetermeer en knooppunt Prins Clausplein dicht is vanaf vrijdagavond 23.00 uur en 5.00 uur maandagochtend. Door de omleidingsroutes lopen weggebruikers hierdoor mogelijk vertragingen op van tussen de tien en zestig minuten, meldt de VID

Ook het verkeer op de A1 heeft last van grote werkzaamheden. Door de aansluiting van het nieuwe deel van de A1 tussen knooppunt Muiderberg en Amsterdam, zijn er op de aansluitingsweg van de A6 en de A1 overdag alleen twee wisselstroken open en 's nachts slechts een.

In de richting van Amsterdam zijn er vanaf vrijdagavond 21.00 uur op er op de A1 zelf tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg drie rijstroken afgesloten. Ook zijn enkele op- en afritten bij Muiderberg en Muiden afgesloten, meldt Rijkswaterstaat.  

Bij ernstige vertragingen zijn er voor het verkeer op de A6 en de A1 omleidingen via de A27, de A12 en de A2. Sowieso moeten weggebruikers op dit traject rekening houden met vertragingen oplopend tot zestig minuten. De werkzaamheden aan de A1 duren tot aanstaande maandag 5.00 uur. 

Traject werkzaamheden A1

Traject werkzaamheden A1

Schiphol

Op het spoor zorgen werkzaamheden bij Schiphol voor vertragingen. Tussen Amsterdam en Schiphol is dit weekend helemaal geen treinverkeer mogelijk, omdat er gewerkt wordt aan de bovenleidingen. Ook worden er betonnen liggers geplaatst boven het spoor bij Badhoevedorp voor een viaduct dat onderdeel wordt van de nieuwe snelweg A9.

De werkzaamheden beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een half uur. De NS zet bussen in.