Tenniscoach Mark de J. moet vrijdag weer voor de rechtbank in Utrecht verschijnen op verdenking van de moord op zakenman Koen Everink. 

Tijdens de proforma-zitting op 27 juni ontkende hij het misdrijf te hebben gepleegd. "Sinds mijn aanhouding zit ik onschuldig vast'', zei hij toen.

De J., voormalig coach van tennisser Robin Haase, beweert dat hij op 3 maart, na een bezoek aan Everink, voor korte tijd in zijn auto werd gekidnapt door drie of vier mannen.

Of die mensen de moord hebben gepleegd weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Kort na zijn verklaringen hield het OM met De J. een reconstructie bij de woning van Everink in Bilthoven, om te kijken of zijn beweringen kunnen kloppen.

Aanklagers

Volgens de aanklagers heeft de tenniscoach Everink opzettelijk met meerdere messteken om het leven gebracht. De J. had flinke gokschulden bij Everink. Voorafgaand aan de moord zouden beiden daar meerdere keren een conflict over hebben gehad en heeft De J. een wapen proberen te regelen, stelt het OM. 

Na de moord zou hij een horloge en een telefoon van het slachtoffer hebben gestolen. Het horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt. Ook werd een bloedspoor van Everink in de auto van de tenniscoach gevonden.

Vrijdag wordt de stand van zaken besproken in een zogeheten regiezitting, ter voorbereiding op de inhoudelijke zittingen.

Video: Mark de J. weer voor de rechter in zaak Everink