De man die dinsdag in het Limburgse Echt werd gearresteerd zou plannen hebben gehad om advocaat-generaal Paul van Hilten in Den Bosch en een medewerker van de FIOD te laten liquideren. 

Dat laat Ludo Hameleers, de Roermondse advocaat van de verdachte, woensdag weten.

De verdachte, voormalig antiekhandelaar Toon van H., werd in 2003 ook al gearresteerd op verdenking van het beramen van moorden op Van Hilten en de FIOD-medewerker. Van Hilten was toen officier van justitie in Limburg. Zo ook in een zaak tegen Van H. over heling van gestolen antiek.

Van H. werd indertijd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Volgens Hameleers gaat nu hetzelfde gebeuren: justitie heeft volgens hem geen bewijs. ''Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, justitie blijkbaar wel’’, zei Hameleers. ''Een miskleun!''

Het Openbaar Ministerie laat aan NU.nl weten niet te willen ingaan op de uitspraken van Hameleers. "Wij doen nooit uitspraken over namen." 

Politie

Een woordvoerder van de politie wilde woensdag eveneens niet ingaan op de uitlatingen van de advocaat. Hij zei verder dat nog niets bekend is over een eventuele voorgeleiding van de verdachte aan de rechter-commissaris.

Volgens de politie is de man dinsdag aangehouden voor het uitzetten van opdrachten om twee overheidsambtenaren te liquideren. Hij werd opgepakt na informatie die binnen kwam bij de politie in Oost-Brabant. Meer wil de politie niet kwijt.