De brandweer heeft een grote brand op het Groot Handelsgebouw in Rotterdam geblust. De brandweer heeft de verschillende verdiepingen verkend om de schade op te nemen. Het pand is weer vrijgegeven.

De brand ontstond in de nacht van dinsdag op woensdag rond half vijf op het dak van het negen verdiepingen tellende pand.

Op het dak vloog tuinmeubilair in brand en het vuur verspreidde zich daarna via de luchtkanalen, aldus een woordvoerder. Rond 5.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Even voor 7.30 uur werd het pand vrijgegeven. Voor zover bekend is er geen grote schade aan het gebouw.

De brandweer sprak over een zeer grote brand. Een hoogwerker werd ingezet om de brand op het negen verdiepingen hoge pand te kunnen bestrijden.

Video: Grote brand op dak Groothandelsgebouw Rotterdam

Terras

Op het dak zit een groot terras van The Suicide Club, een restaurant met cocktailbar dat zich er in 2015 vestigde. De brand zorgde voor dikke rookwolken boven het centrum van Rotterdam.

Het Groothandelsgebouw, gevestigd pal naast het Centraal Station, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het pand telt bijna 180 huurders.