Een 61-jarige man uit Echt is dinsdag aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van het uitzetten van liquidatie-opdrachten gericht op twee ambtenaren in het dorp.

Om 9.30 uur werd de verdachte aangehouden in zijn woning. Hij blijft voor minimaal drie dagen vast waarna de rechter-commissaris besluit over een mogelijke verlenging van het arrest.

De politie kreeg recent informatie binnen over de plannen van de man uit Echt. Vervolgens werd zijn woning en bedrijfspand in Echt doorzocht.

In de woning vond de politie een vuistvuurwapen en munitie. Bij de zoekingen werd de politie bijgestaan door de specialisten van de Nationale Politie met speciale apparatuur.

Beveiliging

Over de identiteit van de mogelijke doelwitten doet de politie geen nadere mededelingen. Ook kon de politie niet vertellen of er maatregelen zijn genomen om de veiligheid van beide ambtenaren te garanderen.

Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. De politie geeft verder nog geen andere informatie over de zaak.