Een door alle vakbonden ondersteunde algehele staking heeft donderdag grote gevolgen gehad voor het openbare leven op Curaçao. De staking, die donderdagochtend begon, kwam donderdagavond ten einde.

De hele dag waren scholen dicht, veel wijken zaten zonder stroom en een deel van de winkels sloot de deuren.

De staking was een gevolg van een langlopend conflict tussen aannemers en werknemers die namens hen op het terrein van de Isla-raffinaderij werken. De werknemers eisen meer geld. Nadat de werknemers drie weken hadden gestaakt, verklaarden alle vakbonden zich solidair met de strijd en legden zij het hele eiland plat.

Werkgevers en de Kamer van Koophandel grepen hierop in, organiseerden een overleg met de overheid en vakbonden en stelden zich garant voor een bedrag van 1,8 miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 900.000 euro). Daarmee werd de angel uit het conflict gehaald en kwam de staking 's avonds tot een einde.

Minister-president Ben Whiteman noemde de strijd van de werknemers legitiem en stelt dat ze onder zware omstandigheden werken voor weinig‎ geld. Hij vergeleek het met moderne slavernij.