De 48-jarige bestuurder van een hoogwerker in het Gelderse Oosterwolde wordt vervolgd voor dood door schuld. Bij een ongeval tijdens een oldtimershow in mei 2015 kwam een man om het leven en raakten elf andere mensen gewond. 

Dat heeft het Openbaar Minsterie donderdag bekend gemaakt.

De 48-jarige man uit Oosterwolde (gemeente Oldebroek) wordt beschuldigd van dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld. 

De man mocht wel met de hoogwerker rijden, maar was niet bevoegd om ermee te werken. Daarnaast zijn er volgens het OM meerdere veiligheidsmaatregelen ontweken en overtreden. Er zaten dertien personen in het bakje, terwijl er maximaal drie personen in mogen.

Het ongeval vond plaats tijdens een oldtimershow aan de Oostendorperstraatweg. Een groep van vijf volwassenen en acht kinderen zat in de hoogwerker toen deze omviel. Het gevaarte kwam hierbij op een 48-jarige man terecht, die daardoor om het leven kwam.

Archiefvideo mei 2015: Hoogwerker valt om in Oosterwolde

Organisatie

De organisatie van het evenement is niet als verdachte aangemerkt. Zij heeft in de aanloop naar dit evenement afgesproken dat de hoogwerker niet als attractie zou worden ingezet om personen omhoog te brengen. 

De man moet zich op 28 november 2016 voor de rechter verantwoorden.