De rechtbank in Amsterdam staat de uitlevering van de Amsterdamse leider van de zogeheten Duitse 'pruikenbende' toe. De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks zware overvallen in Aken. 

De vermeende leidster, werd afgelopen juli in Nederland gearresteerd voor betrokkenheid bij de overvallen die plaatsvonden in het Duitse Aken in 2012, 2013 en 2014.

Bij de overvallen, die vaak onder zeer gewelddadige omstandigheden plaatsvonden, maakte de bende enkele honderdduizenden euro's buit. 

De rechtbank deed de uitspraak omdat de Amsterdamse van mening was dat ze haar onschuld aan had kunnen tonen, omdat ze tijdens een van de overvallen in Amsterdam was. De rechtbank oordeelde echter dat het bewijs dat de vrouw hiervoor aanvoerde afhankelijk is van andere bewijsmateriaal, waarover de rechtbank in Amsterdam niet beschikt, omdat dit onderdeel is van de Duitse zaak. De rechtbank is van mening dat de verklaringen in Duitsland behandeld moeten worden en ging daarom akkoord met de uitlevering.

Ook gaat de rechtbank niet mee in het verweer dat de vrouw eerder in Duitsland vrijgelaten is.