De drie mensen die dinsdagavond in de Zaanse wijk Poelenburg zijn aangehouden, zijn weer naar huis gestuurd. Dat hebben de politie en het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

Een man kreeg een boete van 500 euro omdat hij een agent belette een boete uit te schrijven door heel dicht bovenop hem te gaan filmen. Vervolgens verzette hij zich tegen zijn aanhouding, aldus een woordvoerster van het OM.

Eerder waren al negen mensen aangehouden, van wie er acht dinsdag werden vrijgelaten. De negende arrestant, de negentienjarige vlogger Ismail Ilgun, zit nog vast voor opruiing, zegt een politiewoordvoerder.

De nacht van dinsdag op woensdag is verder in de wijk rustig verlopen. Er waren geen bijzonderheden en het straatbeeld was "rustig en normaal", meldde de politie.

Dinsdagavond was er een bijeenkomst tussen vijftig buurtbewoners en de betrokken overheidsinstanties over de problemen in de wijk. De groep jongeren om wie het draait was niet aanwezig.

Video: Cameraploeg Hart van Nederland van straat weggejaagd in Zaandam

Onrustig

In Poelenburg is het al een paar weken onrustig. De wijk kwam in het nieuws door klachten over overlast en intimidatie bij een supermarkt door Turks-Nederlandse jongeren.

Het personeel zou vanwege de intimidatie bang zijn om de winkel te verlaten en ook klanten hebben er last van. De jongeren zouden ook voor de supermarkt staan, harde muziek draaien en passanten intimideren. Ook agenten worden intimiderend bejegend.

Maandag deed raadslid Juliëtte Rot aangifte van intimidatie, nadat ze tijdens een interview met NH werd lastiggevallen. Eerder werd een cameraploeg van Hart van Nederland al lastiggevallen.