De politie heeft dinsdagavond in de Zaandamse wijk Poelenburg opnieuw drie mensen aangehouden, meldt de politie van Noord-Holland op Twitter.

Eerder pakte de politie al negen mensen op, waarvan er dinsdag acht werden vrijgelaten. De negende arrestant is een negentienjarige Zaandammer, die dinsdagochtend in zijn woning werd opgepakt voor opruiing.

De politie nam in het huis tijdens een doorzoeking onder andere digitale gegevensdragers in beslag. Volgens verschillende media gaat het om de vlogger Ismail Ilgun, die video's op YouTube publiceerde van jongeren die voor de overlast zorgen.

Dinsdagavond was er een bijeenkomst tussen vijftig buurtbewoners en de betrokken overheidsinstanties over de problemen in de wijk. De groep jongeren om wie het draait was niet aanwezig.

De nacht van dinsdag op woensdag in Poelenburg verliep daarna rustig. Er waren geen bijzonderheden en het straatbeeld was "rustig en normaal", meldt de politie.

Onrustig

In Poelenburg is het al een paar weken onrustig. De wijk kwam in het nieuws door klachten over overlast en intimidatie bij een supermarkt door Turks-Nederlandse jongeren.

Het personeel zou vanwege de intimidatie bang zijn om de winkel te verlaten en ook klanten hebben er last van. De jongeren zouden ook voor de supermarkt staan, harde muziek draaien en passanten intimideren. Ook agenten worden intimiderend bejegend.

Maandag deed raadslid Juliëtte Rot aangifte van intimidatie, nadat ze tijdens een interview met NH werd lastiggevallen. Eerder werd een cameraploeg van Hart van Nederland al lastiggevallen.

Bekijk beelden van het incident:

Toezicht

Maandagavond lieten de gemeente Zaanstad, de politie en het Openbaar Ministerie ook weten dat er extra cameratoezicht komt. Ook gaat de politie optreden tegen samenscholingen, komen er mogelijke gebiedsverboden en extra surveillances.