De politie heeft dinsdag bewakingscamerabeelden vrijgegeven van een vechtpartij op de Wallen, waarbij een 32-jarige man zo ernstig gewond raakte dat hij twee dagen erna overleed.

Er wordt nog gezocht naar drie mannen van vermoedelijk Roemeense afkomst die bij de vechtpartij op zaterdagavond 3 september betrokken waren. De beelden zijn getoond in Opsporing Verzocht.

Aanvankelijk werd gedacht dat het om Polen ging, maar volgens de politie heeft een van de mannen die avond in het Roemeens geroepen. Zeker twee van hen zijn in hun gezicht gewond geraakt. Een van de mannen was in het water terechtgekomen.

Het 32-jarige slachtoffer uit Voorthuizen raakte in een coma en overleed de maandag erop. De politie heeft getuigen gesproken en is op zoek naar meer mensen die de vechtpartij en de daders hebben gezien.

Video: Fatale mishandeling op de Oudezijds Achterburgwal

Fatale mishandeling Robert Gerritsen op de Oudezijds Achterburgwal
Fatale mishandeling Robert Gerritsen op de Oudezijds Achterburgwal

Vechten

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep vrienden die een vrijgezellenfeest vierde. Aanvankelijk werd gedacht dat de groep probeerde een vechtpartij te stoppen, maar uit beelden blijkt dat de mannen ook zelf hebben gevochten.

Het is niet bekend wie begon met vechten. De drie mannen met Oost-Europees uiterlijk zijn na de vechtpartij op de vlucht geslagen. De politie hoopt dat ze zijn herkend door mensen die op de avond ook in de omgeving waren.